• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

postheadericon De verjaardagsstoel

Een verjaardag zonder versiering is ongezellig. Was het vroeger vaak al voldoende om één slinger in de kamer te hangen, tegenwoordig hoort bij elke verjaardag een uitbundige hoeveelheid ballonnen, slingers en vlaggetjes. Toch maken die versieringen alléén een verjaardag nog niet tot zoiets speciaals. Bij elk willekeurig feestje hang je tegenwoordig ballonnen en slingers op.

Dat het om een verjaardag gaat, zie je aan de verjaardagsstoel. Die wordt extra mooi, zodat iedereen kan zien wie het feestvarken is. Je kunt de stoel van de jarige op allerlei leuke manieren versieren, bijvoorbeeld:


Omwikkelen
Knip smalle repen crêpepapier en wikkel die om de leuning, en poten van de stoel. Je kunt de favoriete kleur van de jarige nemen, maar het is ook leuk om verschillende kleuren crêpepapier te gebruiken. Wanneer je twee smalle repen naast elkaar legt en ze tegelijkertijd om de stoel wikkelt krijg je een mooi streepeffect.


Bloemen
Knip crêpepapier in vierkantjes en maak hier bloemen van: pak het vierkantje hiervoor precies in het midden beet en draai op die plaats een “puntje” aan het papier. Zo kun je de bloem met plakband op de rugleuning plakken. Een snelle variatie hiervoor is het gebruiken van gekleurde vouwblaadjes, zakdoekjes, of servetjes. Je hebt de vierkantjes dan al kant en klaar!


Zilveren troon
Pak de stoel in aluminiumfolie in, zodat de jarige een heuse zilveren troon krijgt. Het voordeel van aluminiumfolie is dat je het gemakkelijke kunt buigen en dat het uit zichzelf prima blijft zitten.


Linten
De stoel wordt extra vrolijk wanneer er linten aan hangen. Hele smalle stroken crêpepapier zijn hier zeer geschikt voor. Je kunt ook het smalle lint nemen waar je cadeaus mee inpakt. Als je de scherpe kant van een schaar langs het lint schuurt, krijg je prachtige krullen.


Strikken
Restjes gekleurd pakpapier kun je goed gebruiken voor het maken van strikken boven op de rugleuning. Knip hiervoor een langwerpig stuk uit en frommel het papier in het midden samen, zodat er een strikvorm ontstaat. Je kunt de strik met een lintje of plakband aan de stoel bevestigen. Waaier Met gekleurd pakpapier kun je prachtige waaiers maken die het goed doen op de rugleuning van de stoel. Hiervoor moet je een flink stuk langwerpig pakpapier nemen en het korte deel als een harmonica opvouwen. Ben je klaar, dan hou je een dikke reep over. Je pakt deze precies in het midden en vouwt hem dubbel. De twee naar elkaar gevouwen punten plak je aan elkaar vast en vouwt dan de waaier uit. De platte onderkant bevestig je op de stoel.


Foto
Je zet de jarige extra in het zonnetje wanneer je een foto (of een kopie daarvan) op een gekleurd karton plakt en deze in een mooie vorm uit knipt. Versier het karton met vlaggetjes en ballonnetjes, of zet er een leuke tekst op.

Tip van Tante Toos