• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

postheadericon Aankomst

Wanneer een feestje om twee uur begint, moet je er altijd rekening mee houden dat sommige kinderen 10 minuten te vroeg maar ook 10 minuten te laat op de stoep kunnen staan. Zorg er dus voor dat er al iets te doen is voor het feestje begint. Bijv. eerst even buiten of binnen spelen. Een video of een papieren tafelkleed in laten kleuren.

postheadericon Checklist

Maak altijd een checklist vooraf. Je kunt echt niet zonder. Schrijf hierop alles wat je nodig hebt, zelfs de kleinste dingetjes zoals plakband, punaises. Vermeld ook of je aan de taart hebt gedacht, uitnodigingen verstuurd ed.

postheadericon Tijdsduur

De tijdsduur is afhankelijk van de leeftijd van de jarige. Een kleuterpartijtje hoeft niet langer te duren dan 1 ½ uur. Een kind van 8 kan een feestje al 3 tot 4 uur volhouden. Als het gezellig is, heb je al gauw de neiging het feestje te rekken. Maar de ouders zitten intussen wel te wachten. Heb je een eindtijd aangegeven, hou je daar dan ook aan.

postheadericon Uitnodiging

De uitnodiging voor het feestje is het visitekaartje van je kind. Een mooie uitnodiging maakt geweldig veel indruk op de gasten. Er leuk is om de uitnodiging in het thema van het feestje te doen. Verklap al een klein beetje van het thema om de spanning op te voeren. Vermeld er altijd de aanvangstijd en een eindtijd. Vermeld er ook op of de kinderen thuis gebracht worden of niet. Beter is om te vermelden: Uw kind wordt tussen 5 en half 6 thuisgebracht. Zo houd je een slag om de arm, mocht het wegbrengen iets uitlopen.

postheadericon Jaargetijde

Houd rekening met het jaargetijde waarin je kind jarig is. Bedenk altijd een programma wat zowel binnen als buiten is te gebruiken. Want de kans dat het in ons kikkerland regent is erg groot. Zelfs midden in de zomer. Is je kind in de winter jarig dan hoef je niet altijd een binnen feestje te maken. Het kan in januari of februari ook erg mooi weer zijn. Wanneer er sneeuw of ijs ligt is het natuurlijk erg leuk om dit in je feestje te gebruiken.

postheadericon Allergie

Informeer altijd bij de ouders of een kind bepaald voedsel of snoep niet mag hebben. Het is heel erg vervelend wanneer alle kinderen iets lekkers krijgen, maar een allergisch kindje niets mag. Voor een allergie kindje is het echt feest als ze gewoon met de groep mee mag doen. Probeer wel de hele groep dezelfde traktatie te geven, dan voelt het allergie kindje zich geen uitzondering.

postheadericon Aantal kinderen

Nodig niet meer kinderen uit dan de jarige aan kan, en dan er in je planning passen. Handig uitgangspunt: de leeftijd van de jarige geeft het aantal uit te nodigen kinderen aan. Voor een kleuterpartijtje zijn 4 kinderen voldoende. Wordt je kind 6 jaar, dan komen er 6 kinderen bij.

postheadericon Leeftijdsgenoten

Geef je een kleuterpartijtje, nodig dan geen kinderen op het partijtje uit die meer dan een jaar in leeftijd met elkaar verschillen. De interesses lopen dan vaak te veel uiteen. De oudsten kunnen dan het feestje zo overheersen, dat de kleintjes nauwelijks meer aan bod komen.

Dit geldt ook voor broertjes en zusjes. Te jonge kinderen zijn soms echt te klein en begrijpen dan de spelregels niet. Te oude kinderen kunnen soms heel betweterig zijn en daardoor de spelletjes verstoren. Voorkom huilpartijen en vier het alleen met hen erbij als de jarige dit echt leuk vindt.

postheadericon Buitenstaander

Probeer het zo te regelen dat van de verschillende kinderen altijd ook nog een ander kindje kent. Het is voor een kind moeilijk wanneer hij of zij een buitenstaander is in de groep. Bijvoorbeeld allemaal kinderen van school en 1 uit de buurt of van de vereniging. Wanneer er dan 2 kinderen uit de buurt komen, hebben ze wat steun aan elkaar.

postheadericon Cadeautjes

Zijn de cadeautjes uitgepakt, zet ze dan meteen apart en laat de andere kinderen daar niet alvast mee spelen. Het is voor de jarige niet leuk wanneer de kinderen meteen zijn spelletje uitproberen, voordat hij daartoe zelf in de gelegenheid is. Daarnaast is het voor het kind dat wat geeft niet leuk om te zien dat het zorgvuldig uitgezochte cadeau “vergeten” in de hoek ligt.

postheadericon Afwisseling

Het is belangrijk het partijtje niet alleen met wedstrijdjes te vullen. Kinderen willen wel graag iets winnen en zijn dol op competitie, maar je hebt altijd wat snellere en wat tragere kinderen op een feestje. En het is niet leuk wanneer steeds dezelfde kinderen iets winnen.

postheadericon Herinnering

Ieder kind verwacht iets mee te krijgen naar huis. Dat kan een klein kadootje zijn of een zakje snoep, maar het is nog leuker om iets mee te kunnen nemen wat ze zelf die dag geknutseld hebben.