• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

postheadericon Transformer feest

Ik heb in september voor mijn zoon Stefan een Transformer feest georganiseerd. De kamer had ik versierd met zilveren slingers en vierkante dozen in zilver crêpepapier. Een tafelloper (kaftpapier) in zilver en blauw en rode plastic bordjes en bekertjes (AH) Als versiering had ik ook van dozen een transformer robot gemaakt.

Ik had de dozen aan elkaar vastgenaaid en daarna geschilderd met schoolverf (plakkaatverf). De buik van de robot kon open. Ik de buik paste een kleinere doos (de allspark)De motieven van de Allspark hebben wij op internet gevonden door via Google afbeeldingen en Allspark te zoeken. Even op A3 printen en een doos maken op het juiste formaat. Op een grote platte doos van de fietsenmaker had ik een transformer geschilderd (zonder gezicht) Er zijn genoeg kleurplaten op internet te vinden. De doos had ik aan de achterkant in de lengte en aan de boven en onderkant open gesneden. Zo kreeg ik 2 deuren die als steun dienden voor de doos. Zo bleef hij vanzelf ook staan. Als verrassing heb ik pas op het feest het gezicht eruit gesneden.

Alle kinderen werden geschminkt en werden een echte transformer. Als ze op een opstapje gingen staan en hun gezicht door het gat staken konden ze mooi op de foto.

Bij binnenkomst werden de cadeautjes nog niet uitgepakt maar op een tafel gelegd. In de buik van de robot had ik kleine ballonnen met naambriefjes verstopt. Na het drinken en de met een transformer sleutelhanger versierde cake mocht Stefan de ballonnen om de beurt stuk prikken. Hij kreeg op die manier een voor een zijn cadeautjes en iedereen was erbij betrokken. 

Eerst wat over de film verteld en toen fragmenten laten zien. Super spannend. Natuurlijk chips en drinken erbij.

Daarna een A3 placemap ingekleurd met viltstift en later geplastificeerd. Schminken en foto's maken moest tussendoor. Nog wat spelletjes gespeeld (vlammen van waxine kaarsjes uitgespoten met een waterpistool) (piramide snoepjesspel) en een robotdansje gedaan.

Het feest is geeindigd met frietjes, gegeten vanaf de eigen placemap.

In de Allspark (die heel de dag op de tafel had gestaan) zat voor iedereen een klein transformertje als verrassing.

Ik hoop dat iemand er iets aan heeft.

Saskia Bousie
Roosendaal