• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

postheadericon Harry Potter Feest

Handig voor zo'n thema is dat je het boek gelezen hebt, zodat je weet over welke figuren ed. het gaat.

Uitnodigingen:
In de vorm van spookjes uitknippen en tekst erop; afbeelding uit Harry Potters verhaal (creatieve cd rom of een kopie van een plaatje uit het boek) en hierop de tekst en oprollen met lintje eromheen. 

 

Versiering

Versiering:
Licht met gekleurd (blauw, paars) crêpepapier omhullen voor een apart effect. Spookjes (ballon met stuk laken er omheen en 2 ogen met viltstift) ophangen. Een net aan het plafond met spinnen en allerlei enge beesten aan hangen, wat watten uiteentrekken en als spinnenwebben er uit laten hangen. Spinnenwebben maken van satéprikkers en hierover de watten uitspreiden, en deze tegen het raam plakken, liefst tegen een zwarte achtergrond. Kaarsen aan nylondraad ophangen aan het plafond, net alsof ze zweven. Evt. griezelmaskers (bij de feestwinkel) ophangen. Aankleding

 

Taart en drinken:
Griebusmonster, 2 kleine tulband cakes door de helft snijden en als een slang neerleggen. Hierover heen slagroom (verstevigd met slagroomfix en iets gekleurd met levensmiddelenkleurstof)en dan met chocolade sticks versieren, engelse dropjes door de helft  als stekels en cashewnoten als poten langs de cake leggen. Ogen op stuk satéprikker, bv. rond engels dropje met tumtummetje en wat zwart van dropveter voor de pupil.

SpinnentaartKwarktaart, versieren met opgerolde dropveter in het midden en lossen dropveters er als spinnen leggen. Wat snoepspinnen (Jamin) en wormen tegen de rand van de kwarktaart plakken.
Magische kaarsjes op de taart, die na het uitblazen weer gaan branden.

Limonade met rode en zwarte dropveters uit het glas laten hangen als slangen.

De jarige wordt geblinddoekt en om de beurt maken de kinderen een eng geluid, de jarige moet raden wie dit geluid maakte en krijgt dan zijn cadeau.

Zompige zwerkdrank werd er gemaakt voordat wij de speurtocht in het donker gingen maken, ¾ cola in glas, bolletje roomijs er bij doen –gaat schuimen- en wat bloed (aardbeienjam) en een snoepspin aan het glas hangen.

Speurtocht:
Speurtocht rond 17.30 u het bos in, als het donker is. Zij krijgen allemaal een zaklamp en het thema was Harry Potter. De opdrachten (tien stuks)  waren tekeningen uitgeprint vanaf de Harry Potter creatieve cd rom  en in plastic hoesje opgehangen in het bos aan een boom. De vragen die bij de opdracht horen hielden de begeleiders bij zich en zodra er een opdracht werd gevonden werd de vraag gesteld. Bijv. Hoe heet de uil van Harry, welke sport wordt met de bezem gespeeld, etc. Tussen de opdrachten door moesten de kinderen ook nog ergens een gouden snaai vangen (gemaakt van fluorescerend geel karton en in plastic geseald), die in de struiken waren gehangen.

PottermanBij een van de opdrachten was een tekening van Hagrid, waar bij de kinderen hard zijn naam moesten roepen, daar kwam dan Hagrid aanlopen, (lange jas, pruik, baard, hoedje en een lantaarn met kaars in zijn hand).

De laatste opdracht was een getekende schatkist en een tekst in spiegelschrift, met zoiets als 10 stappen naar voren, drie naar rechts, en je vind de schat. De schat is verstopt in een doosje onder takken en bladeren. Onze schat bestond uit smekkies in alle smaken en een magic kaart voor ieder kind. Hierna huiswaarts, waar de friet wordt gegeten in de spookkamer.

IJstaart toe met sterretjes er op.

Hierna kan de film aan, in ons geval een Harry Potter film, maar Ghostbusters en ook Casper het spookje is leuk.

(Dit feestje is ingezonden door Fieneke Bos)