• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

postheadericon Sportfeest

Houd je van sport? Dan moet je echt eens een sportfeestje organiseren! Natuurlijk bied je dan hapjes en drankjes aan die passen bij een sportman of sportvrouw. Wie is de sterkste? Wie de snelste? Wie de pechvogel? Op je feestje komen jij en je vrienden dit te weten! Maar iedereen krijgt een medaille! Want..... meedoen is belangrijker dan winnen!

Uitnodiging
Met goudpapier of stevig tekenpapier knutsel je een medaille, prik er een gaatje in en hang er een mooi lintje aan. Op de achterkant van de medaille kan je dan bijvoorbeeld zetten: Ik daag je uit op mijn sportfeest op....... (datum) van....... (tijd)! Trek je sportkleren aan!

Podium
Er moet natuurlijk wel een podium komen. Hiervoor heb je 6 kistjes of kratjes nodig. Je begint links met 1 kratje. (dit is de 3e plaats) In het midden stapel je er 3 op elkaar. (dit is de 1e plaats) Aan de rechterkant komen er twee op elkaar. (dit is dan de 2e plaats)

Competitie
Maak op een zichtbare plaats een scorebord, waarop iedere keer de punten van iedereen worden opgeschreven. Spelen zijn er in overvloed te bedenken, denk aan badminton of tennis, voetballen of een leuk ballen parcours die hieronder staat beschreven. En spannend is het natuurlijk wie de winnaar wordt. Het is ook leuk om na ieder spel een kleine prijsuitreiking te doen. Je kunt dan bijvoorbeeld snoepjes uitdelen. Wie gewonnen heeft 3, de tweede plaats 2 en de derde plaats 1. Wie aan het einde de meeste snoepjes heeft krijgt de medaille.

Ballenparcours

Dribbelen met een bal tussen lege flessen door (op tijd) Zo ver mogelijk wippen met een bal tussen de knieƫn (op afstand)Enkele meters lopen met een bal op de vinger of de neus (op afstand)Tennisballen in een doos gooien (aantal ballen) (of op tijd wie zo snel mogelijk 3 ballen erin heeft)Een bal kruipend voorduwen met het hoofd (op tijd) Lopen met een lepel in de mond waarin je een pingpongballetje legt (op afstand)

Traktaties
Bijvoorbeeld een gezonde zelfgemaakte vruchtenmilkshake. Doe wat ijs en stukjes fruit in een maatbeker, schenk er melk op. Voeg wat suiker toe en mengen met de mixer. Je kunt dus zelf de smaak bepalen. Geef een energie-muesli reepje en maak een sportdrankje (hele koude ranja)

(bron: kinderfeestjes)